3 Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των πλαστικών τσαντών.

3 Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των πλαστικών τσαντών.

  Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη σύγχρονη κοινωνία είναι η υπερχρήση των πλαστικών τσαντών. Εκατομμύρια τέτοιων τσαντών,καθημερινά σε όλο τον κόσμο με τις περισσότερες να καταλήγουν στους ωκεανούς και στα βυθισμένα απορρίμματα.

  Τα πλαστικά απορρίμματα μπορούν να επιβιώσουν στο περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια, προκαλώντας ζημιές στην υγεία των ζώων και των ανθρώπων. Εκατομμύρια ζώα πνίγονται στις πλαστικές τσάντες κάθε μέρα.

  Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των πλαστικών τσαντών προωθεί την ευαισθητοποίηση του κοινού για την κατάσταση και την ανάγκη μείωσης της κατανάλωσης τέτοιων προϊόντων. Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις στις πλαστικές τσάντες, όπως οι υφασμάτινες, οι βαμβακερές ή και οι χάρτινες τσάντες.   

  8 δισεκατομμύρια απορρίμματα πλαστικών σακουλών καταλήγουν στο περιβάλλον της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένων  των θαλασσών. Κατά συνέπεια, τα πλαστικά σωματίδια από τα οποία είναι φτιαγμένες οι σακούλες εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Επίσης τα ρεύματα των ωκεανών συγκεντρώνουν εκατομμύρια τόνους πλαστικού που εισέρχονται στα νερά δημιουργώντας τεράστια πλωτά πλαστικά νησιά.

  Τα πλαστικά μιας χρήσης αν και χρησιμοποιούνται για λίγα λεπτά, παραμένουν στο περιβάλλον επί δεκαετίες, ή ακόμη εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με την  WWFη πλαστική σακούλα χρησιμοποιείται για 12 λεπτά και παραμένει στο περιβάλλον για 10-20 έτη. Περίπου 1 τρισεκατομμύριο πλαστικές σακούλες χρησιμοποιούνται ημερησίως που αυτό αντιστοιχεί σε 2 εκατομμύρια σακούλες ανά λεπτό.

Εμείς στο Ecohints δεν χρησιμοποιούμε καθόλου πλαστικό στην συσκευασία μας, βάζοντας το λιθαράκι μας στην κατάχρηση των πλαστικών συσκευασιών. Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις το περιβάλλον σταματώντας την χρήση πλαστικής σακούλας και ξεκινώντας να χρησιμοποιείς σακούλες πολλαπλών χρήσεων.

Ζωή & Δήμητρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
0
    0
    Το καλάθι σου
    Το καλάθι σου είναι άδειο Επιστροφή στο κατάστημα
    Scroll to Top
    []